This is a free Purot.net wiki
 • View:

11. suunnittelumiitti 18.5.

Sekoukseen käsiteltäviä asioita liittyen ohjelmaan

12.5. torstaina Irmeli Aro ja Pauliina Mäkelä kera Tiina Airaksisen ja Taru Kekkosen muokkasivat SomeTime2011-tapahtuman ohjelmaa

Lisättiin Tiinan ja Tarun lisätiedoilla Otavan Opiston kesäkuun pajan ohjelmasta klo 12.15-14.00 ohjelma rinnakkaissessioksi SomeTime2011-tapahtumaan.

Ensi kerralla sekouksessa käsiteltäviä asioita liittyen ohjelmaan:

1) Voiko avausaamupäivän aikana käyttää muita tiloja? Esim. sometiedottajien kokoontuminen ja heidän ohjeistaminen tapahtumaan Jere Rinteen toimesta

2) Yhteinen kahvihetki noin klo 15.45-16.15?

3) Kuka on Flashmobin vastuuhenkilö ja mitä siinä tehdään? Missä totetutetaan ja koska? Onko paras aika tapahtuman jälkeen?

4) Ohjelmanumeroihin tulee kirjata ylös, missä tulee olla paikalla koko ohjelmanumeron ajan, että siitä saa kaiken hyödyn irti

5) Missä voi ladata puhelimia ja läppäriä tilaisuuden aikana?

6) Kysymysmerkillä olevien ohjelmanumeroiden vahvistaminen, deadlinepäivämäärä vahvistamiselle

 

Paikka: MEMEgroupin toimisto, Mannerheimintie 44 A, 3. krs.

Karttalinkki: https://foursquare.com/venue/7858149

 

Suositeltu kulkuneuvo: julkiset (ei parkkipaikkoja)

Lähin ratikkapysäkki: Hesperian Puisto

 

Jos tarvitset tulo-ohjeita, soita Kristiina 045-131 0454

Sekousmuistion backup

 
SomeTime2011 miitti 11 eli sekous
 
Paikalla kokoushuoneessa:
 • Heikki Hallantie
 • Peter Gréen @pvgreen
 • Kristiina Pääkkönen @KristiinaMeme
 • Janne Ruohisto @jpruohisto
 • Kurt Linderoos Mr @personaleu
 • Susanna Heikkinen @susannahei
 • Mia  @Skandika
 
Paikalla etänä: 
 • Pauliina Mäkelä @PauliinaMakela
 • Helena Pulkkinen @HPulkkinen
 • Anne Rongas @arongas
 • Jari Moisio @AvantiumPartner
 • Esa Toivonen @etoivonen
 • Marko Jääskeläinen
 • Katja Palmu
 • Vesa Ilola @ajatusvesa
 • Eetu Bergman @eetubergman
 • Toni Nummela @toninummela
 • Laura Browne @lauranen
 • Sami Voutilainen @vousa
 
Keskustelu Connectissa: http://connect.ilonait.fi/sometime
 
sekousmuistio
"hallittu kaaos"
 
Mediakoukku:
Olisiko  syytä kollektiivisest pyrkiä manifestiin/julkilausumaan/uutiskärkeen,  jolla lähestyttäisiin myös suurta mediaa. Esimerkiksi teemalla  "heimokokoontuminen" Annettaisiin ulos erilaisia heimonäkökulmia:  nettikätilö, ystäväyrittäjä, vertaisoppijat, sekous-palaverit,  striimaajat,
 
 
Agenda
 
Ohjelmasta
- Saatava ohjelmarunko valmiiksi, on ohjelmaluonnoslopppuun asti, kuka pitää yllä (pauliina, irmeli ja heikki), esitysten ja työpajojen pitäjät toimittavat sisältökuvaukset viikon sisällä pauliina, irmelille ja heikille @lauranen voi myös auttaa ohjelman puhtaaksikirjoittamisessa, Facebookissa lupailinkin jo :)
- voisiko laittaa padin tai google docin jo nyt pystyyn, jonne kaikki voisivat päivittää omia sisältökuvauksiaan? vai laittavatko suoraan wikiin?
- Tuija Aalto on tulossa pitämään keynoten
- Juha Krapinoja ei pääse osallistumaan, miten Social Network Analysis workshop? jattipaa? @nethunt?
- klo 18 jälkeen olevaa ohjelmaa voidaan vielä miettiä, Heikki: ei tarjoilla alkoholia. Iltaohjelmasuunnitelmaa voi ehdottaa!
- Bambuser-pajan järjestäminen heti alkuun toiveena. Saataisiin lisäraportoijia paikan päälle. Kuka ehtisi vetämään? 
- Lauantaina klo 16-17 tulevaisuustyöpajan toteutus: koostetaan päivän aikana lyhyitä videoklippihaastatteluja, muutama kysymys Appreciative Inquiry-hengessä, kartoitetaan positiivista tulevaisuutta, crowdsourcing tyylinen ideoiden kerääminen. Myös etäilijät voivat osallistua. @jpruohisto + @oniitamo  junailee eteenpäin. Klipit edittiin etäosallistuja task-forcelle. 15 sekuntia.
 
- Helene Auramo Backstagelle vetämään yrittäjyyspajaa (aktivoidaanko AES opiskelijoita mukaan osallistumaan - tähän, vai erikseen?)
- Janne Lemettinen vetämään yhteiskunnallinen yrittäjyys -pajaa? Kuka ottaa yhteyttä ja varmistaa? Maria Laitinen vai ajatusvesa? Myös jpruohisto voi kysellä :) Sopii, itse en tunne.
 
- Teemu Arina @tar1na - Peter Green kysyy, osallistuisiko hän jotenkin
- pe klo 15
- pe klo 9:00 Bisnestreffit Stockalla, teemana Mitä keskustelun jälkeen? Tieken toimesta myös SomeTime mainitaan, osallistujia sieltä tulossa?
- Ehdotettiin, että Jarmo Röksää (Turku2011) pyydetään mukaan @roexae
 
 
 
Ilmoittautuminen
- 94 ilmoittautunutta tällä hetkellä
- etäosallistujille oma ilmoittautumislomake
- @jpruohisto lähettää kaikille ilmoittautuneille kutsun sometimeväelle luotuun xTune-saitille, jossa henkilökohtaiset profiilit ja mahdollisuus verkostoitua ja parveutua
- etäosallistujille "omaa ohjelmaa"? Pallo taitaa mennä Task Forcelle mietittäväksi, miten etäosallistujia voisi palvella.
- onko jokaiseen etänä lähettettävään tapahtumaan tulossa nettihost? joku paikalla oleva, joka keskustelisi etäosallistujien kanssa ja toisi esiin heidän kommenttejaan ääneen tilaisuudessa? Käsittääkseni Otavan opistolaiset hoitaisi juuri tätä, onko varmistettu?
- Eli erikseen  nettihosti ja kuvaaja, sama ei varmaan ehdi kuvata ja seurata nettiä.
- nettihostien rekrytointi osallistavasti + jos johonkin tilaisuuteen ei saada etukäteen, voisi kysyä osallistujien joukosta tilaisuuden alussa
- itseopiskelupaketti Bambuserin streamauskäytöstä ennakkoon. Mistä saa tietoa jos haluaa streamata paikan päältä? Mihin ilmoitetaan omat streamaukset? Tarvitaanko helpdeskiä opastukseen? Task Forcelle tonttia miettiä toteutus!  
- Tapahtuman alussa kerrotaan mistä on kyse ja innostetaan yleisö videoimaan itse
- saako bambuser-striimeihin lisättyä tägejä? joku, millä kaikki löytyisivät helposti kerralla. tämän voisi sitten mainita alussa ja kehoittaa ihmisiä käyttämään
- Laadukkaampi videostreamaus mahdollista Jyväskylän yliopiston Moniviestin -alustan kautta. Vaatii lähetyskoneen, eli ei toimi ilman läppäriä. JAMKin 3-4 kuvaussettiä tukee, eli saataisiin tarvittaessa laadukas streami Task Forcen toimesta.
- .. Eli tapahtumasta tulee sekä Task Forcen laadukkaampaa streamausta, että yleisön omia bambuser -livelähetyksiä, että youtube/vimeo/jne -nauhoituksia.
 
 
www-sivut
 
Tekniikka
- jokaisessa tilassa on tökkeli josta pääsee ulos internettiin
- stagella on mikseri ja mikrofoni ja pc
- otava opisto tarjoaa jotakin kalustoa, mutta mitä?
Jere Rinne vastaa Otavan Opiston sometiedottajien tilanteesta, pidämme yhdessä (siis Pauliinan ja sometiedottajien kanssa) palaveria lähiaikoina. http://mediapaja.ning.com/group/sosiaalisenmediantiedottajav/forum/topics/verkkotapaaminen-ennen?xg_source=activity
- Mikä etäosallistuja-taskforcen status?
 - JAMKista tulee 3-4 kuvaussettiä + 2 henkilöä. Kuvaussetti on täysin itsenäinen paketti, sisältää videokameran, 2-3 mikrofonia ja streamauskoneen. Ohjelmistona Wirecast Pro, jolla voidaan capturoida myös esittäjän kalvot mukaan. Voidaan streamata jopa HD tasoa, mutta katsotaan nyt mikä järkevintä. 
- Kuvauskalustoa on tällä hetkellä n. 6 itsenäiseen settiin. Tietenkin voidaan vetää haastatteluja mobiilisti myös älypuhelimillakin. Linkki kalustosuunnitelmaan: https://www.facebook.com/home.php?sk=group_198152433548525&view=doc&id=205840196113082
 
 
 • Task Forcen suunnittelu on lähtenyt erittäin vahvasti käyntiin, uusia innokkaita tekijöitä on tullut mukavasti  mukaan.
 • Tilanne tällä hetkellä (tehtävät menevät toki ristiin henkilöittäin):
 • 6 videoijaa
 • 5 tekstin tuottajaa
 • 5 valokuvaajaa
 • 4 haastattelujen tekijää
 • 3 puhuvaa päätä videoihin
 • 3 tekniikasta huolehtijaa
 • 2 ennakkovalmistelijaa paikan päälle
 • Nyt kaipaisi päätöksiä mihin keskitytään ja mitä pyritään tukemaan Task Forcen puolesta ja mitkä asiat jätetään yleisölle. 
 • Streamaustekniikkaa alkaa olla tarpeeksi, luodaan kalustolista kaikesta muusta tarpeesta.
 • Task Force koittaa pitää oman tekniikkapalaverinsa mahd. pian lähiaikoina jossa lyödään asioita lukkoon. Kokous järjestetään JAMKin Connectissa. (Vousa hoitaa hostauksen)
 
 
- Miten menetellään osallistujien esittelyssä? Tällä hetkellä kaikki on yhdellä wikisivulla, haasteena kirjautuminen, mobiililaitteilla muokkaaminen, jne. Susanna Heikkinen lupasi hoitaa wikisivun ylläpidon ja tarvittaessa lisätä listalle myös sähköpostin kautta. 
- Osallistujille lähetetään kutsu wikiin sähköpostin kautta. Pyrkimyksenä, että osallistujat itse tuottaisivat esittelyn wikin profiilisivuille.
 
 
Muuta
- personaleu : käykää katsomassa bit.ly/uniiion
- Jarmo Röksä, turku kulttuuri 
 
Näkökulmia palaveriin:
- Ensikertalaisten huomiointi viestinnässä/ UKK. Miten heille hahmottuu mistä on kysymys.
- Ristiinpölytykset tilottain. Miten/milloin/miksi liikkua tilasta toiseen.
- Kutsutaan hallitusti muita miniheimoija paikalle: ystäväyrittäjät, WordPressaajat, FinnMob
 
Heimotapaamiset ja esittäytymiset
 
- Sekä somegraduilijat että kannatusjoukot ja tutkijat https://www.facebook.com/somegradu tapaavat Sometime2011-tapahtumassa perjantaina 10.6. klo 14-16
 

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

@PauliinaMakela minä se olin (kun löysin ne:-)
jal53   (23.05.2011 17:15)
 

@hponka @jal53 Muistiinpanot ovat erittäin tärkeitä ja kiitos sille henkilölle, joka siirsi piratepadista ne tänne :D Otan myös GoogleDocsiin varmuuskopion, jos kirjoitan yhteisöllisesti muistiinpanoja jonnekin muualle.
PauliinaMakela   (23.05.2011 17:09)
 

@hponka täysin samaa mieltä nettimuistiinpanojen tärkeydestä - siksi niitä kyselinkin kun en miittin 11 päässyt paikalle enkä etänä.

Kiitos @pauliinaMakela, nyt pääsin kärryille.
jal53   (23.05.2011 16:49)
 

@jal53 Yksi ehdottoman hyvä käytäntö on ilman muuta tehdä muistiinpanot nettiin kaikestamitä tällaisessa hankkeessa tehdään. Mikään ei saa jäädä vain F2F-tasolle - tai muuten toimintakin typistyy muutamien F2F-aktiivien touhuksi.
hponka hponka   (23.05.2011 16:31)
 

@PauliinaMakela En ole huomannut, mutta mun suositus on käyttää muistiona Purot.net:iä. Yhtäaikainen muokkaus ei onnistu, mutta useampi käyttäjä voi työstää omia sisältöalueitaan ja käydä samaankin aikaan keskustelua tässä vieressä.
hponka hponka   (23.05.2011 16:30)
 

Typewith.me:n kanssa keväämmällä ongelmia. Oisko Tieken muistio varmimmalla pohjalla. Alkanut käyttämään Etherpadia vain kertakäyttöisenä. Backupit heti Google Docsiin illalla.
anonymous   (23.05.2011 12:54)
 

Viime kerran palaverin Piratepad-muistio joka ei muuten äsken auennut. Olen huomannut viikon sisään, että erilaisissa etherpad-muistioissa on ollut ongelmia. Onko muut huomanneet?
Ping @jal53 @jpruohisto @kristiinameme @SusannaHei @hponka @personaleu @Vousa @oniitamo @jatsi @skandika @toninummela @Ordinare @HelenaPulkkinen
PauliinaMakela   (23.05.2011 10:14)
 

@jal53 En ollut paikalla! Kiirettä pitää opintojen valmistumisen kanssa.
anonymous   (22.05.2011 12:56)
 

Tästäkö ei tullut mitään muuta memoa tai koostetta minnekään? @oniitamo ei ollut paikalla?
jal53   (21.05.2011 10:19)
 

jal53   (18.05.2011 20:34)
 

Cateringissa lipunmyyntiasiat selkiintyivät, lisätietoa löydät projektisuunnitelman alta, kohdasta Catering. Yksi kaveri lounas-ja kahvilipunmyyntitiskille olisi tervetullut!
HelenaPulkkinen HelenaPulkkinen   (17.05.2011 14:56)