This is a free Purot.net wiki
  • View:

Ekan paltsun IRL-loki

Kokousmuistio

Sometime 2011 tilaisuuden valmistelu
Johto kahvilassa klo 9:10

Kirjasi: @oniitamo

"Sometime on alkanut!"

@jal53: Elävää ja still-kuvaa paikan päältä: http://bit.ly/dEfnSX @ Flickr.com

Alkuun: Miksi olen täällä, kerro tarinasi

@HeikkiHallantie: Johtaa puhetta ja fasililtoi

@terhiaho: Missasi viime vuonna, harmitti kun tuli hehkutusta! Terhi tykkää ideoida! Jos on tekemistä, on toteuttamassa.

@jpruohisto: Viime vuonna oli niin hauskaa että piti päästä mukaan. Kiva olla mukana tekemässä. Autan säätmämisessä, samalla tavalla kuin viimevuonna, voin hoitaa "syöttöjenjakamista".

@jal53: Viime sometimea seurasi sivusta mutta osallistui paikanpäälläa, nyt enempi ja aikaisemmin mukana. Odotukset: Joukollla jotain hyvää asiaa edistävää. Ajankäyttö: jonkin verran, ei täysipäiväistä.

@saarikko: Ei ollu viimevuonna mukana, oli tapahtumaähky ja kiire, mutta seuraili etänä. Nyt on innostusta ja kiinnostusta olla mukana. Odotukset: toivottavasi ei tule "Y.A.SOME SEMINAARI", eikä vain mikä on facebook-luentoa. Voi olla hyvinkin paljon aikaa, jos motivoituu. Passion for firsts, pitää tehdä jotain ensimmäisenä, se on mun draiveri. K: Mitä SomeTime voisi olla? V: Olisi liian helppoa joa se olisi jo tiedossa.

@skandika: ei tuntenut ketään ennalta, tuli oma-aloitteisesti mukaan. Innostui somesta p-amerikassa, mielenkiintoinen viestintatapa, esim. miten vois tutustua ihmisiin ja juttuihin toisin kuin normielämässä. Vahvuusalue: ideointi.

@TeemuKorpi: Tulee mielenkiintoista, oli tekemässä webiä/grafiikkaa, on käytettävisssä pieniä slotteja kevään aikana. Odotan mielenkiintoista yhdessäoloa. "Hei! tavataan livenä!" Fiilis: odottava!

@petjaherra: Keski pohjanmaalta. Petja Jäppinen, some konkari ja ammattilainen, 14 vuosi menossa, doreqo intermedia, konsultointia ja moderointia. Lähdin katsomaan mitä tää on, koska on paljon paskanjauhantaa. Suhtautuminen: skeptinen. Tällä alalla on niin paljon huuhaata. Saattaisi tietää yhteistyökumppanin jolta miel.kiint. tilat. Ens ke voidaan. Mieiepide: Innostuminen on lapsellista! Tehnyt paljon konsultointia.

@personaleu: 30 vuotta yritysjohdon konsultointia, vuodesta 2005 --> ollut mr. personal eu. Oli menossa Clasuun vaihtamaan tuotetta, mutta poikkesi kun kuuli facebookista. Lisäjulkisuus ei ole pahitteeksi. Odotukset: Toivotaan että saataisiin enemän ihmisiä päivittäiseen vuorovaikutukseen, jouduttaa kehitystä missä henkilökohtainen ja organisaatioinden netin käytön hallinta kehittyisi (ohjausratkaisu). Suunnistetaan googlen suuntaan mm. Touch graph -tuote --> verkostoanalyysi, piirtää kuvaajan henkilön verkkopresenssistä. Unelma: jokainen voisi nähdä paljon on liikennettä in/out verkon eri kanavin, voisi nähdä että joku kaipaa mua, jossain missä en olekaan juuri nyt aktiivinen.   

@HeikkiHallantie: Eläkeläinen. sometime 2010 alkoi tweetistä pauliinalle, voitasko mennä risteilylle ja lähti hyvällä tapaa lapasesta. Ihmiset oon piinannu että milloin se sometime2011 tulee. Fiilis: ottaisin mukaan ihmiset ja fiiliksen viimevuodesta, mutta kaikki muu olisi uutta! Tässä on hyvää porukkaa, järkevää innostunutta, luovaa. Toive: isompi kuin sometime 2010, mikä oli testiponnistus. Nyt voisi olla 250 hlö, minkä voisi hanskata. Kunnianhimoinen projekti, tuplakertainen hinta (veneeen rakennuksessa) on 8x duuni. Kaikki prosessit, niiden pitää olla ammattimaisia ja silti spontaania. Voin tuoda oman kokemuksen duunista 43 vuodesta atk-alalla (ohjelmistopisnes). Uudet tekniikat ja tekn. perusta verkosta. "Väline on viesti" vuorovaikutus on suurin mahdollisuus. Oma haaste: miten saada virtuaali- ja IRL-vuorovaikutus harmonisoitua


Toive tavoitteeksi: Aito kansainvälisyys, verkossa ja paikallisesti. Ei organisaatiot vaan ihmiset. Tehdään ensisijaisesti mitä sopii meille. Esim. Mashable day 300 000 hlö, tai social media.

@personaleu: tärkeintä synnyttää konsepti joka on yksinkerainen ja perustuu olellisuuksiin. Esim. pitää tärkeänä kun on verkostoitumista, kaikki ei voi osallistua, pitäisi olla avointa ja etänä ja läsnäolosa, tämän jatkuvmon kurominen yhteen . Tilaisuus on kuin avaruusraketti, tarvitaan aika paljon maajoukkoja, jotka tukee sitä prosessia. Esim innovaatiojuna, salonkivaunu tapiolassa, juna likkuu. Millaisen rooli ottaa itselleen, se vaikuttaa. Kokosi sivuston joka yhdisti kaksi siiloutunutta yhteisöä, tekni sen satojen kilometrien etäisyydeltä. Mikä olisi formaatti mikä toimisia. Perjantain on bisnestreffit stokkan 8. krs, ilmoittauytukaa sinne, siellä puhutaaan striimauksestaa, oli hullu ajatus että olisi aamutapaamisia missä 20 ensimmäistä voisi jutella menosa, nyt on 60nnet menossa.

jatkuvuutta pitäisi saada toiminnalle!

@petjaherra: VAin paskanjauhajiin luotetaan. Kun puhutaan, sivupuhe välittää arvot. (smalltalk), ilman sitä vaikutamme psykopaateilta.

@saarikko: ei vain ihmisten tapaaminen. mitä olisi se jok MUU? Mietin järkätäänkö tapahtuma irl/real vain tapahtuman takia, pitäisikö olla joku substanssi, vai vaan platform? Mikä on sisältö ja. Mikä

JATKETAAN

@HeikkiHallantie:


Mikä toimi viimevuonna?
- jokainen tulee ensisijaisesti omana itsenään, eikä firman edustajana, (tästä oli eri käsityksiä)
- itsestä ja sydämestä lähtevää
-omakustanteisuu, perittiin päämaksua catringiin, oli alkup ide, tuli sponsorointi. Mistä seuraa taloudellista vastuuta ja juridiikkaa.
-laivasta syntyi byroratiaa, kun firmat halusivat virallisia kuluja
-synnytti odottamattoman määrän erilaista säätöä, säätö ei voi mennä enää samalla tapaa. pitää olla jokin management, pitää olla heti alusta alkaen kunnossa.
-saatiin hyviä palautteita, ensi vuonna tarvis saada vitosta  ei nelosta
Mikä voisi mennä paremmin?
-meillä on fbssä 330 odottajaa

Janne:
-Olennaista vapaamuosoinen ja avoin järjestely, osallistumiskynnys mahdollisimman matala. että tapahtuman osallistuminen voidaan tehdä mahdollsimman matalaksi.
- ei ehk ollut muuta sisältö kuin että ihmiset haluavat tavata keskenänsä IRL, erityistä oli tapa millä se järkättiin.
- mitä voidaan tehdä on sisältö, mutta tapa millä järkättiin pitäisi säilyttää.
- Paremmin:

EUprofi: ammatti olllu yrittää kiteyttää ideoita sanoiksi. kun ajattelee somea on kokenut yhtenä roolina että arjessa on pieniä asioita mitä pitää saada eteenpän, sieltä tulee osallistumista. SOME: "somebody help"  -teema,  kiteyttää näitä asioita mitkä ovat, syrjäytymisen ehkäisemoinen, somebody help , siinä on minä joka auttaa.

Heikki: iso haaste paikalla on 11 ihmistä, vaikeaa saada äänensä kuuluviin, jos puhutaan peräkkäin kukaan ei kuule, pitää löytää kiteytys, minkä ympärille rakennetaan se idea.

Teemu: mikä meni hyvin. Ajatus että tavataan niitä twitter-tuttuja. Se oli se juju. Meni hiukan liian seminaarimaiseksi, kun oli puheita ja eistyksiä. Jäi vähän istumiseksi. väliajoilla tuli parasta juttua. tehdään pitkä tauko-tapahtuma. Messuilla on paras fiilis p2p ei kojuissa.

Heikki: ei ole ohjelmaa. voi olla että pitkä tauko alkoi nyt. Sometimella on aika ja paikka, jokin päätapahtuma. keskustellaan ajasta ja paikasta.

AIKA & PAIKKA

Heikki:
alto design factory
osallistujia 150 paikalla
ollut keskustelua: varasin dipolin, siitä tuli soraääniä
-keskustellu venturegaragen käytöstä
- siinä olisi asfalttipiha johon voisi pystyttää teltan
- 3-4.6, voisi olla kahdenpäivän mittainen
- viime vuonna aalto sponsoroi tilan, se voitaisiin saada nytkin.
- sieltä löytyisi kaikkea AES saadaan mukaan varmaan., TIEKE, Espoon matkailu
-  


Mitä uutta: (JAL) koko some keskustelussa painotetaan klassisen bisnestrendien kielellä, vähemmän kulttuuripuolesta, se ei oo kovastikaan näkyvissä. jos saisi aallon puolesta designin mukaan. Sibiksessä jotain kontakteia. Medialab,  Desingmaailmaan on yhteysksi-, on vaatturi ja mallimestari ja jalometallipuoli. Luovuu syntyy odottamattomista kytkennöistä. vaatturi+rakennusliike osaamine, murretaan rajoja erilaisten heimojen välillä.

EUmies: Jokerit startattiin palvelemaan opiskelijaliikennettä, voisio 550 olla osallistmispaikkana. Se voisi olla somelinjana käytössä.

Heikki: viime vuonna oli helsinki mobilephone, olis suunnitteilla videomusiikkiteoas, ihmi

Heikki: viime vuonna oli helsinki mobilephone, olis suunnitteilla videomusiikkiteoas, ihmiset liikkeellään synnyttää musiikkai. Audiodraft messiin.

Saarikko: tila on hyvä, mutta rajoittaa jengiin. Taikki-porukka ei tule espooseen. Heikki: ei me ketään pyydetä. Nyt on liikkeellä suurella volyymilla, lähtee synergisiä ideoita lapasesta. Ketkä muut valmistuvat sinä vkl. Desing facotry saadaan ilman bäkkäriä muulloinkin.

Helsinki: HUB-verkosto, jossa olisi toimistohotelli jossa voi suunnitella.  siellä olisi positiivista pöhinää, tehdää pöhinää. 2.6 helatorstai, 4 pv vkl. Toimisiko 2-3.6.

Päätös: Netistä: DF + ulkoteltta, 3-4 ei saa kannatusta. 10-11.6. rantasaunailu. Telttasauna. Social webcamp sweden. oli super succee.. Voidaan hyödyntää Aalto-kampusta. Teltta. Jos venture garage on vapaana. Viime vuonna olis risteily, jos olisi 10. päivä liukuvalähtö tallinnaan, tallinnnan nuoret teknoyrittäjät.

Terhi: MIND- tutkimusyhteisö, tutkii strategisia innovaatioita miten asioita voidaan tehdä eri taavoilla..

JAL:

TAUKO

JURIDISET VASTUUT & SITOUMUKSET

kuka hoitaa firmana sopimukset, tarvitaan jurdinen taho, joka ottaaa vastuun.

kukaan ei vastustanut sponsorointia, päätös:
tehdään lehti/julkaisu
innovaatiojunan sponsoriperiaati, sponsoreille ei luvattu mitään, teitä pääsee yksi mukaan, samalla vaaditaan että antaa pähkinöitä purtavaksi, että tuovat sisältöä, ei ROI-huolia

Sometime 2010- sponsorimalli toimi ihan hyvin
- oli eri kategorioita sponsoreilla
- puhee pitäminen maksaa

oskari:  p itäiskäö perustaa yhdistys?
- petja: perustetaan yhdistys englantiin
- yhdistyksen jäsenillä on henk.koht. vastuu mikä tarkoittaa että toisilla on enemmän vastuuta ja äänenpainoa, vapaan verkoston säilyminen on elintärkeää crowndsourcingille
- jos tuo idean on taustaa valmistella ideaa hieman pidemmälle, paa verkkoon oikeaan kanavaan ja vie eteenpäi
- mites Sitra yhteistyökumppanina, hoitaa rahaliikenteen. Iso organisaatio.  Iso voi myös olla liian jähmeä
-vaihtoehtoja on, ei tarvitse vielä päättää näistä
- digital village benchmark: kämmen-pyramidi: tahotoa toiminta, tietoa ja tunnetta

SEURAAVA KOKOUS

ajakohta & paikka

21.2. klo 9 Johto cafe Helsinki

YHTEENVETO
- tekniikka on
- paikka & aika 10.
- voi olla sponsoreita
- sisältöjä mietitään
- kaikki on messissä
- kotiläksy: pitkä tauko, kulttuuria, työpajoja, kaikki saa purkaa huolensa ja saa tunnetukea, kuuntelija,
- jalat maahan ja nyrkit saveen: tavataanko venture garagaessa

yleiset idikset: kokemuksellisen kaupungin konsultaatio, osallistuja luo sisällön, myös sisältö tuotetaan talkoohengellä, kaikki saa tuoda.
- Heikki: visio speakers corner, 2-3 min puheita, show-meininki
- Saario: #Entässitten #tv0 #somesota #ruumastatoimeen hashatag-ideointia
- infrastruktuurin tarjoaminen

tarivtaan erilaisa temperamentteja
Heikki: hyvä tiimi, pos/neg suhde 5x enemmän pos. 1/5 negatiivista.
- saan kaivettua ihamisistä heidän osaamisen heistä itsestään.@petjaherra: DQ (Duuni.net Qaiku.net) miitti on AINA 12. päivä, on sitten Joulu tai Juhannus. Seuraavan kerran 12.2. klo 18. salvessa

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

Poistin sanan alustava ajan ja paikan yhteydestä, koska vahvistus tiloista on saatu.
HeikkiHallantie   (09.02.2011 22:47)
 

Tiivistelmä: SomeTime2011: Paikka & aika: Aalto DF +Venture Garage + ulkoteltta 10-11.6.2011.

Päätettyä:

- tapahtumalla voi olla kaupallisia sponsoreita
- sometimen sisältöjä ja aktiviteetteja ideoidaan jo!
- kaikki on "messissä", eli projektiryhmä muotoutuu!
- kotiläksynä: pohdintaa: "pitkä tauko", kulttuuria, työpajoja, kaikki saa purkaa huolensa ja saa tunnetukea, aktiivista kuuntelua...
- jalat maahan ja nyrkit saveen: pidetäänkö pian tapaaminen myös venture garagaessa?
oniitamo oniitamo   (07.02.2011 22:31)
 

@oniitamo Automaattinen tallennus on tulossa, kunhan päästään "JavaScript-koneen" toteutukseen asti.
hponka hponka   (07.02.2011 14:04)
 

Palaute: käääh palaa hihat kun pitäs olla tallenna-nappi, jos painaa tallenna se palaa tähä näkymään, vaihtoehto on automaattinen tallennus esim minuutin väleinn kuten gdocsissa.
oniitamo oniitamo   (07.02.2011 13:34)