This is a free Purot.net wiki
  • View:

Toinen f2f-miitti 21.2. klo 9- Johto Cafe

Sometime2011 "fiilistelyä" by @oniitamo

Heikki Hallantie: 5T

Kokouspöytäkirja 21.2.2011

#sometime2011 Suunnittelumiitti
21.2. klo 9.30 - 11.00

IRL @Johto cafe

LÄSNÄ(IRL): @uintikauppa_fi, FB: sanna veijanen, Susanna Heikkinen (MEMEgroup Oy:n edustaja), @juffek, @saarikko, @HeikkiHallantie, @personaleu, @jal53, @PetjaHerra, @jpruohisto, @oniitamo

ONLINE @Verkkokokoushuone http://connect.ilonait.fi/sometime (kirjaudu sisään guestina ja haluamasi nick-name)

LÄSNÄ(ONLINE): mm. @hponka, @ajatusvesa, @minlii, Helena Pulkkinen, Maarit Riikonen, @arongas, @terhiaho, @OskariUotinen

KIRJASI: @oniitamo

Muutama kuva paikan päältä: http://www.flickr.com/photos/9184828@N06/sets/72157625976279019/

 

KOKOUKSEN AVAAMINEN klo 9:30.

 

TUNNEHATTU

@HeikkiHallantie esitteli tavoitteiden hatun: sininen (tieto), punainen (tunteet), keltainen (tahto), vihreä (toiminta). Ruusut ja komplementtivärit ovat myös tärkeitä. Kaikkia värejä tarvitaan!
 


FIILISKIERROS (minkälaisia tunteita sometime herättää):

@personaleu: huoli siitä osaako olla mukana "oikein" haluan ajaa asioia mihin uskoo, jokainen pitäisi tehdä sitä tässä yhteydessä. Toin tähtiklemmareita,  jotka vois viestiä jotain...

@HeikkiHallantie: ei saa liikkua liikaa yhdellä värikanavalla esim. tunteettomat firmat. Pyöritetään värihattua niin pitkään että ollaan käsitelty asiat usalta kantilta.  

@petjaherra: Haluaisin tutkia, mitkä ovat meidän HENKILÖKOHTAISET TAVOITTEET sometimen suhteen, voisko nistä puhua. Petja haluaisi Haluaisi tapahtudutta yllättäviä juttuja.

@HeikkiHallantie: Miltä sometime voisi näyttää että kaikkien henk.koht. tavoitteet voisivat toteutua? Meidän pitää löytää lähelleen samanhenkisiä (ja perustaa teemaryhmiä). Isolla porukalla puhatessa kukaaan ei kuule mitään, vain melua.

@personaleu: Tunnehattu vrt. neljäntuulen lakki, suomalainen innovaatio (@petjaherra korjaa: puolan ratsuväen hattu). Tarjoaa Somebody -ajattelua, jokainen meistä on JOKU, kukaan ei ole ANYBODY. Sometime voisi olal omien asioiden eteenpäinviemistä: esim. "Somebody help" -teema, joka toisi mukaan enemään porukkaa ei vain kova ydin ja sisäpiiri. SoMe = Helpdesk.

@oniitamo: Sosiaalinen media on 24h p2p Helpdesk.

@HeikkiHallantie: Tunnehaatu oli ns. Lowtech innovation.

@Jal53: Voisiko Sometime värit vaihtaa hatun väreihin. HeikkiHallantie: meillä on kyllä aika hyvät värit jo | @jal53 itse jälkeenpäin: ko. ehdotus liittyi vain hattuasiaan. Tuntemus sometime-hankkeesta "kiteytyi" lausuntooni, että seuraan some(time)a esimerkkinä noosfäärin alkulimasta. Noosfääri puolestaan on Teilhard de Chardinin kirjassaan "Tapaus ihminen" esittämä sfääri geo-, bio- ym. -sfäärien seuraavaksi kehitysasteeksi; ko. kirjan hain miitin jälkeen Kirjasto 10:stä ainakin kolmanteen uusintalainaukseen. Taisin viitata myös Kauffmanin kirjaan "Pyhän uudelleen keksiminen"; hän on emergenssiguruja. Toivon, että sometime2011-pöhinästä emergoituu... jotain:-)

@personaleu: Henkilökohtainen elämä on tärkein jutttu! Jos joku sanoo tää ei oo tärkeetä, ollaan heitetty pois tärkeitä ihmisarvoja! Pitäisi antaa ihmisislle oikeus pitää omia juttuja tärkeinä.  

@jpruohisto: Samat ihmiset ovat liiaksi äänessä!  Pitäisi mahdollistaa tasa-arvoinen mahdollisuus osallistua ja madaltaa kynnystä osallistua. (äänekkäiden pitää mennä itseensä -toim. huom.) Meidän ydinaktiivien pitää miettiä miten kommunikoi näissä palavereissa. Janne on järki-ihminen, haluaisi tietää tavoitteet päivän kokoukselle.

@HeikkiHallantie: Ei ole kovia tavoitteita. Kierätetään hattua.

@PetjaHerra: haluaa haastaa kaikkien mielipiteet keskustelun kautta. Kyseenalaistaa vakiintuneitten käytäntöjen järki ja jatkuvuus. Se etttä voidaan kyseenalaistaa edllyttää tiedostamista, minkä kyseenalaistaminen tuo esiin. Pukeutumisesta jotain jaaritteluaTERVEISIÄ AALTO-YLIOPISTOLTA:

@HeikkiHallantie: DF + AVG on VARATTU, tilat sponsoroidaan. Ehdot: AYY:n opiskelijastartupit ja opiskelijat pääsevät tapahtumissa näkyviin. Kokous hyäksyi ehdot.

@HeikkiHallantie: Ehdotus: teemaksi pieniyrittäjyys. Toinen teema: oppiminen. Kolmas teema: maailman parantaminen (teemat olivat esillä sometime-risteilyllä). Teemoja YHDISTÄVÄT kulttuuri ja taide (--> saadaan kulttuuri- ja taide-elämyksiä).TAMPERE:

@HeikkiHallantie: ehdottaa että Tampereella olisi yksi tapaaminen. Kokous hyväksyy. Ehdotetaan että Helsinkiläiset voivat tällöin osallistua etänä tai IRL. Heikki tulee IRL.MIETITÄÄN SLOGANIA:

@personaleu: #sometime2011, Mikä on homman nimi? Mikä on teema? Kurre hakee teeman kitetytystä. Mietiään sloganeita pienryhmissä.  

@juffe: SLOGANIKSI ystävä, yhteisöä & yhteiskunta. Eli yhteiskunta jossa ollaan vuorovaikutuksessa yli perinteisten rajojen.

@oniitamo: Ehdotti benchmarkkaamaan OPEN SPACE - kokoustapaa #sometime2011 infrastruktuurin suunnitelussa (esim. http://www.openspaceworld.com/users_guide.htm)

@HeikkiHallantie: Nyt on liian varhainen aika lyödä slogan lukkoon

@oniitamo: Meillä on hirveä himo nailata teema, mutta meidän on opeteltava sietämään epävarmuutta myös #Sometime2011 tapahtuman järjestämisessä.

@oniitamo: Myös offline-osallistuminen on arvokasta #sometime2011 :ssa. Jos palaverin aikana ideasi eivät ole vielä kypsiä laita viestiä perästä wikiin

@personaleu: Kurrea huolettaa että sometimesta tulee Yet Another Some-Seminar (YASS). @oniitamo komppaa!

@PetjaHerra: ihmisten ei tarvitse aina osallistua kaikkeen! Myös osallistumattomuus voi olla viestintää. Hyvä kuuntelija on hyvä osallistujaKOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN:

Pidetään Seuraava kokous venturegaragessa! Noin 2 viikon päästä. Paikalla AY:n ja AVG:n johto ja vastaavat ihmiset.

Kokous päätti: kaikki miettii #sometime2011:lle teemoja, huom! ne eivät oo siiloja, vaan teemoja

@jpruohisto: jokainen voisi laittaa kokouksen päätteeksi päälimmäiset ideansa wikiin!

@saarikko: Miten saadaan #sometime2011 kansainvälistettya ja verkostoiduttua. @personaleu: ulkomaalaiset puhujat ja vieraat toisivat näkyvyyttä ja uskottavuutta. @oniiitamo: Ehdottaa videokonffa kv-osallistujapuhujille.

@PetjaHErra ehdottaa: Pidetään yksi engl. kokous, sitten voi jatkaa englanniksi sen perusteella millasto pöhinää syntyy.

KIITOS KOKOUKSESTA KAIKILLE IRL JA ONLINE!


P.S.

@jpruohisto & @oniitamo ideoivat metroa odotellessa (huumorilla): Meidän on perustettaa palveleva diktatuuri, joka on #sometime2011 kova ydin, joka mahdollistaa ja voimaannuttaa ihmisiä osallistumaan. Ihmisten on tultava ulos poteroista, jotka auktoriteetit ovat heille kaivaneet ja opittava myös tarpeen vaatiessa kaivamaan ja pystyttämään omat poterot ja siilonsa. Ihmiset kaipaavat rankan ja radikaalin kokouksen jälkeen jo omiin poteroihinsa pohtimaan!

Esityslistaa

- Mitä konkreettista toimintaa? Miten ohjelmaa voitaisiin talkoistaa?

- Miten saada ilmapiiriä pois pöntyksestä ja enempi kohti kulttuuritapahtumaa?

- Teema esim.  \"I need Somebody to listen\"

- Roolit ja vastuut, sponsorointi (vanhojen sponssien ja sponssikansioiden hyödyntäminen, mediasuhteet, ym)

- Toivomus, että kevään aikana voisi pitää yhden suunnittelupalaverin kasvotusten Tampereella (@PauliinaMakela)

- Aiemmin ideoituihin teemoihin voisi lisätä esim. koulumaailma, opetus & some ja kunnat, kaupungit & some (@PauliinaMakela)

- Esittelen 5T- mallin kokouksen aluksi. Siitä toivottavasti irtoaa ideoita.

- Mietitään menetelmiä siihen, miten SomeTime2011 toteuttaa osallistujien omat toiveet (ehkä vähän firmojenkin)

- Toivon mahdollisimman showhenkistä ja sekoilevaa kokousta, jotta ei langettaisi taas yksi SoMeseminaari-ansaan.

- Kerron, mitä Aalto-yliopisto vastasi tilasponssipyyntöön.

- Kaikki saavat puhua puheenvuoron pyyntijärjestyksessä, mutta puheenvuorojen pituus on rajoitettu.

-Kokous on siis kaoottinen epäkokous, johon ehkä kuitenkin yritän saada jotain juonta .t. Heikki H.

- Tehkää päätöksistä ja lukkoonlyönneistä \"kuva\", jotta ei tarvitse kiertää kehää ideoinnin/aukiolevien teemojen kanssa. Tärkeää miettiä viestimäisesti, miten isompi joukko voi tarttua ja missä hetkessä viestikapulaan. Eli miten yksilönä voin kiinnittyä tähän yhteisöön ja tapahtumaan. @ajatusvesa

 

@oniitamo:n kiteytys 7.2. -miitistä

"Tiivistelmä: SomeTime2011: Alustava paikka & aika: Aalto DF + ulkoteltta 10-11.6.2011.

Päätettyä:

- tapahtumalla voi olla kaupallisia sponsoreita
- sometimen sisältöjä ja aktiviteetteja ideoidaan jo!
- kaikki on "messissä", eli projektiryhmä muotoutuu!
- kotiläksynä: pohdintaa: "pitkä tauko", kulttuuria, työpajoja, kaikki saa purkaa huolensa ja saa tunnetukea, aktiivista kuuntelua...
- jalat maahan ja nyrkit saveen: pidetäänkö pian tapaaminen myös venture garagaessa?"

@jal53: Twitterissä ollut miitin jälkeen jonkin verran Tampereelle vetoa - tämä asia vielä jotenkin käsittelyyn?

Ideoita esityksistä&työskentelystä

Miltä kuulostaisi:

  • Yksi päälava, jossa keynotet ym. pääesitykset.
  • Lisäksi 3-5 sivupistettä, joissa EI ole etukäteen varattuja esityksiä, vaan joissa halukkaat voivat pitää oman 5-10 min esityksensä ilmoittautumalla pistään isännälle/emännälle. Lisäksi keskustelut esitysten jälkeen 10-15 min.
  • Sivupisteille voisi päättää etukäteen teemat, esim.: 1) yritykset somessa, 2) some yrityksissä, 3) avoimet yhteistyöverkostot, 4) akateeminen some & tutkimus, 5) muuta
  • Isännät/emännät (myös päälavalla!) tekevät muistiinpanoja esityksistä, osallistujista ja keskusteluista wikiin. Päivän päätteeksi he kokoavat yhteenvedot silloin paikalla olevian kanssa ja esittävät ne isolla lavalla kaikille osallistujille.
  • Ja mikäkö idea tässä on? Se, että jokainen pääsee osallistumaan haluamiinsa teemoihin -> enemmän valinnan varaa, ja tietysti se, että halukkaat saavat äänensä kuuluviin. Yksi lava ei riittäne siihen. Toisaalta tämä mahdollistaa sen, ettei esitystä tarvitse olla etukäteen mietittynä, vaan se voi syntyä paikan päällä keskusteluista ja muiden esityksistä. Lisäksi on hyvä, että lopuksi jokainen on "pakotettu" kuulemaan niistäkin teemoista, jotka eivät itseään eniten kiinnostaneet - niistäkin kun yleensä löytyy jotain uutta.
  • Toteuttanee jatkuvan tauon idean? Kukin voi sukkuloida kuten haluaa ja pääpaino on keskusteluissa.
  • Sekin on tärkeää, että saadaan dokumentoitua, mitä sometime 2011:ssä tapahtui ja esityksiin on helppo palata myöhemmin, sekä käydä katsomassa, keitä siinä keskusteluringissä silloin olikaan paikalla.

Aloitti: @hponka

ja @jal53 forwardaisi mielellään @ajatusvesa:n ajatuksia tuolta https://sometime2011.purot.net/ekan_sometime2011-_paltsun_esityslista :n hänniltä ("teemoja sekä lähestymisiä 2011"). Kuuluvat ehkä paremminkin tänne?

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

Lisää sometime2011 -fiilistelyä: http://www.youtube.com/watch?v=tmrOIdLlC5g
anonymous   (03.03.2011 21:34)
 

Kokeilen FB kirjautumista. Näkyykö?
anonymous   (22.02.2011 11:07)
 

Heikki, toinen tulkinta 3D

Digital
Destination
Design

Helge
anonymous   (22.02.2011 11:03)
 

Heikki, hieno toi 5T 3D hattu. Keksin äsken 3D sisällön

Digital
Democracy
Design

Helge
anonymous   (22.02.2011 10:53)
 

Nyt kun Nokiankin johto Ollilaa myöten on niin Yesterday, täytyy jostain nousta Leadershippiä ja Managementtiä #SomeTime2011. @HeikkiHallantie
anonymous   (21.02.2011 23:04)
 

@HeikkiHallantie Missasin 5T-esittelyn, kun tulin myöhässä. Onneksi joku otti videolle, niin selkis tämäkin. :)
hponka hponka   (21.02.2011 21:23)
 

Tulossa etänä mukaan.
arongas arongas   (20.02.2011 20:58)
 

Mainio juttu tuo kenen? ilonait-juttu. Juuri ehdin yrittää jumpata Acer One Mini + Adobe Live Encoderia pelaamaan N900-Sonera-3G-yhteydellä Bambuserin kanssa ja alkoivat hihat jo vähän ns. palaa...
jal53   (20.02.2011 19:09)
 

moi - ollan kiinnostuneita olemaan mukana :)
t.
christian komonen (fronter nordic)
anonymous   (20.02.2011 11:23)
 

Essi, Johto Cafe ei ole 21.2. klo 9-> mitenkään sometime2011 -miitille varattu, että sikäli mitään ilmoittautumista ei edes vaadita...
jal53   (18.02.2011 19:30)
 

Saako 21.2. suunnittelupalaveriin vielä ilmoittautua? Essi
anonymous   (18.02.2011 12:14)
 

Tunnukset kiitos, ja osoite on riittaraesmaa@gmail.com
anonymous   (17.02.2011 21:01)
 

@anonyymi Minkä sähköpostiosoitteen haluat siihen? Laitoin Twitterissä messagea.
hponka hponka   (11.02.2011 11:43)
 

Kuka uskaltaisi antaa mulle tunnarit tänne? @TeemuKorpi
anonymous   (11.02.2011 11:34)
 

Äskeinen oli siis @KristiinaMeme / Kristiina Pääkkönen, MEMEgroup Oy
anonymous   (08.02.2011 22:13)
 

Meiltä pääsee joku tuomaan vanhat sponsorisopimuspohjat ja yhteystiedot
anonymous   (08.02.2011 22:12)
 

Esityslistaa voisi ruveta rakentamaan?
jal53   (07.02.2011 20:10)