This is a free Purot.net wiki
 • View:

sometime2011-web

sometime.fi

Tässä olisi ehdotus millainen sometime.fi sivusto voisi olla tänä vuonna. Sisältö on Lorem Ipsumia sekä osittain viime vuoden tekstiä. Lisäksi "Tapahtuma" - sivun kuvat eivät tule olemaan samoja lopullisessa versiossa. Sivu on nyt staattinen, mutta teen siitä CMS teeman, jotta päivitys on helppoa.

Tässä linkki minkä kautta voi seurata sivun nykytilannetta: http://dl.dropbox.com/u/257492/sometime2011/etusivu.html

Etusivu

SomeTime2011-tapahtuma järjestetään 10. - 11.6.2011 Espoossa Aalto Design Factorylla. SomeTime2011 on avoin, yhteisöllisesti, itseorganisoituvasti ja talkoohengellä järjestettävä tapahtuma, joka kokoaa sosiaalisen median aktiivikäyttäjät ja vaikuttajat yhteen verkostoitumaan ja ideoimaan sosiaalisen median käyttötapoja. Ensimmäisessä suunnittelupalaverissa SomeTime2011 tapahtuman teemoiksi määriteltiin yrittäjyys, oppiminen, maailmanparantaminen, kulttuuri ja taide.

Tänä vuonna tapahtumaan odotetaan 250 osallistujaa. Avoin ja yhteisöllinen suunnittelu on käynnissä Purot-wikissä https://sometime2011.purot.net/ ja Facebook-ryhmässä. Wikisivulla on käynyt jo 34 rekisteröitynyttä suunnittelemassa tapahtumaa ja Facebook-ryhmään kuuluu 421 jäsentä.

Viime vuonna tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran. Toukokuussa 2010 samassa paikassa kokoontui yli 120 heimolaista yhteisöllisesti ja avoimesti tuotettuun SomeTime2010-tapahtumaan. Heistä parikymmentä vielä jatkoi verkostoitumista SomeTime2010 risteilyllä Ruotsiin. Tapahtumalla oli Facebook-ryhmä ja nettisivut.

 Viime vuoden tapahtuman pääteemana oli mobiili sosiaalinen media. Tapahtuman sloganiksi kiteytyi tuolloin Heikki Hallantien lausahdus: "Anna enemmän kuin otat, saat enemmän kuin annat!". Tänä vuonna SomeTime2011 voi olla jotain muuta. Meidän mielestämme some ei ole vain verkossa. SomeTime2011 on pikemminkin törmäytystapahtuma, jossa mitä vain voi tapahtua ihmisten kohdatessa kasvokkain.

Sinut on kutsuttu mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan!

 

Tviittaa tai viittaa

SomeTime2011 on tapahtuma, joka ottaa etäosallistujat aidosti mukaan. Uskomme etäosallistujien tuovan tilaisuuteen kaivattuja uusia ajatuksia, ja toivomme heidän saavan myös muiden etäosallistujien keskinäisestä vuorovaikutuksesta itselleen kannattavia kokemuksia

Osallistu SomeTimeen myös Twitterissä: #sometime2011. Tapahtuman aikana näytämme liveosallistujille videotykillä twitter-virtaa Tweetchat -ohjelmaa käyttäen. 

 

 • Twitterfeed: käsin valittuja twiittejä (esim. @sometime2011:n favourites)?

Tapahtuma sivu

 • Sisältää tiedot tapahtumasta

SomeTime2011:n teemoja ovat (pien)yrittäjyys, sosiaalinen media b2b-yhteydessä, oppiminen, sosiaalisen median toimintakulttuuri, maailmanparantaminen sosiaalisessa mediassa, kulttuuri ja taide sosiaalisessa mediassa, kansainvälisyys sosiaalisessa mediassa,ja sosiaalisen median helpdesk.

 

 • Alasivuina: puhujat (jos tarvetta) ja yhteistyökumppanit (voidaan myös sijoittaa tarvittaessa päänavigaatioon)

Ohjelma sivu

 • Tapahtuman timetable

Ajankohtaista -sivu

 • Blogi/uutiset
 • Toiminta samaan malliin kun viime vuoden tapahtumassa
 • Mukava olisi jos olisi tuota tapahtuman valmistelua (making of) matskua lisätä sinne.

Yhteys -sivu

 • Yhteystiedot ja contact formit
 • Tilojen kuvat jos tarvetta, kartat yms.

Live -sivu

 • En ole vielä ehtinyt tutustua miten liveseuranta on järjestetty, mutta jos on viime vuoden tapaan livevideo niin tänne voisi laittaa

Tehtävää ainakin

 • Sivun alalaidan footer
 • Sponsorit esille ja varmaankin jokaiselle sivulle. Footer voisi olla logoille luonnollinen paikka.
 • Etusivun muotoilu
 • Ajankohtaista -sivun sidebar

Mitä mieltä jatketaan tämän työstämistä? Jos mennään tällä eteenpäin niin käyttövalmis viimeistään kuukautta ennen tapahtumaa.

Ainakin Internet Explorer 8:llä ongelmia palstojen ja laskurin kanssa tällä hetkellä. Toimii tarkoitetulla tavalla ainakin Firefox 4, Safari 5 ja Chrome 10 selaimilla. 

Nykyisten kuvien käyttöön en ole kysynyt lupia ja otin ne vain nopeasti Flickristä.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

Hei tapahtumaan osallistujat! Mikäli tietojasi/esittelyäsi ei ole vielä nettisivujen Osallistujat-sivulla, laittaisitko ystävällisesti esittelysi sähköpostitse minulle osoitteeseen: susanna.heikkinen@memegroup.net, jotta voin laittaa ne esille.
SusannaHei SusannaHei   (18.05.2011 16:39)
 

@toninummela Tuon lisäyksen jo tein. Korjaillaan vielä yläpalkin CSS:ää kunhan ehditään.
hponka hponka   (17.05.2011 09:25)
 

@hponka Hei lisäätkö vielä sinne sometime/theme-scripts.js:ään riville 3 iframe-tagin sisään attribuutin frameborder="0" niin saadaan IE(8):kin piilottamaan reunus tuosta countdown-freimistä.
toninummela   (16.05.2011 15:00)
 

@hponka Hyvä! Juuri noin. Sori en päässyt kuittaamaan. Hyvältä näyttää :)
toninummela   (16.05.2011 14:46)
 

@toninummela @SusannaHei @RBBA @TeemuKorpi @mandrl En odotellut enempiä vahvistuksia, vaan laitoin ulkoasun toimintaan nyt: https://sometime.purot.net/

Jonkun verran tuli vielä muutoksia CSS:ään (valikko).
hponka hponka   (16.05.2011 14:16)
 

@mandrl ...lisään vielä, että mahtavaa, että saatiin vielä yksi webintekijä mukaan tiimiin! Alkaa olemaan kunnon iskuryhmä koossa! :) ping @toninummela @SusannaHei @RBBA @TeemuKorpi
hponka hponka   (16.05.2011 12:17)
 

@TeemuKorpi sometime.fi:n voisi nyt ohjata suoraan sometime.purot.net:iin. Laitetaan ulkoasu sinne paikoilleen ASAP.
hponka hponka   (16.05.2011 12:07)
 

@toninummela Kuittaatko, että ulkoasu on valmis ja voidaan laittaa käyttöön?

@mandrl: millainen ongelma oli sisäänkirjautumisessa?
hponka hponka   (16.05.2011 12:04)
 

@mandrl Lisäsin tuon nyt etusivulle, ja muokkasin yhden lauseen, enempää en nyt ennättänyt. Kts. sivun alalaidasta poistamani "Tviittaa tai viittaa" Live-sivulta, jos haluat.
SusannaHei SusannaHei   (15.05.2011 09:45)
 

Jaha, sisäänkirjautumisen kanssa on nyt jokin ongelma. Edellinen viesti siis minun.
mandrl   (13.05.2011 15:28)
 

@SusannaHei, tsekkasin sitäkin.

Tässä olis pikaehdotus jäsennellymmästä etusivusta. Tätäkin voisi taatusti kehittää vielä, esim. silmäiltävyyttä en sen kummemmin ajatellut.
http://piratepad.net/bHm7o2IrMT
anonymous   (13.05.2011 15:28)
 

@hponka Juu, tottakai. XHTML:ään en koskenut vaan tein kuten tuossa ohjeessa luki. CSS:ää tuo on pääosin. Se on ihan aliarvostettu työkalu siinä mitä sillä saa aikaiseksi. Usein sitä ei vain osata käyttää oikein. JS hoitelee vain tuon iFrame-elementin tuonne headeriin ja skaalaa sitä jos ikkunakokoa muutetaan. Senkin olisi saanut tehtyä CSS:llä mutta, koska tuo vaatii kuitenkin DOMin käsittelyä Javascriptillä niin en ruvennut vääntämään. Ihan suht kätevästi oli HTML-merkattu tää Purot.net, joten se auttoi paljon.
toninummela   (13.05.2011 14:50)
 

@toninummela Teknisiä asioita en kommentoi, mutta ulkonäön puolesta passaa hyvin.
SusannaHei SusannaHei   (13.05.2011 12:39)
 

@toninummela Todella hyvältä näyttää! Onnistuiko tuo kaikki vain CSS:n ja JS:n kautta, ilman XHTML-tiedoston muutoksia?
hponka hponka   (13.05.2011 12:11)
 

@hponka @mandrl @SusannaHei @RBBA Mitenkähän tuo toimisi leiskana: http://www.toninummela.com/sometime/ Se on aika hätäseen väsätty, joten voi löytyä vielä bugeja. En ole ehtinyt testailemaan IE:llä enkä Windows-versioilla. Mac Safari ja Firefox toimivat molemmat suht hyvin.
toninummela   (13.05.2011 12:07)
 

@mandrl Katsoithan siis sen https://sometime.purot.net/etusivu, missä "valmiimpi" ulospäin menevä matsku?
SusannaHei SusannaHei   (12.05.2011 23:24)
 

Moi. Menin huutelemaan Facebookin puolelle jotain, mutta täällähän tätä asiaa olikin...

Leiska on näppärä! Hyvä homma, jos Purot-wiki taipuu tärkeimpiin juttuihin kohtuullisesti, kuten ketjun perusteella vaikuttaisi. Minusta ainakin keskusteluketju olisi hyvä olla oletuksena näkymättömissä, koska siitä tulee satunnaiselle kävijälle turhan paljon informaatiota.

Sisältö tarvitsee pientä lyhentämistä ja isompaa jäsentelyä silmäiltävyyden parantamiseksi, mutta se lukeekin tuossa sivun ensimmäisessä kappaleessa.
mandrl   (12.05.2011 18:24)
 

@hponka No niinpäs teenkin. Ja siten sen halutessaan saa kyllä muuallekin kätsysti. Katotaan jos ehtisin tänään vielä säätämään sen loppuun. Voi tehdä kyllä tiukkaa.
toninummela   (12.05.2011 17:34)
 

@toninummela Mahtavaa, että otit kopin siitä!

Parasta olisi, jos voit tehdä contdown-laskurista itsenäisen www-dokumentin, joka upotetaan sivulle muu-sisältöalueena iframella.
hponka hponka   (12.05.2011 17:11)
 

@toninummela Hieno homma! :) Kukahan osaisi auttaa?
SusannaHei SusannaHei   (12.05.2011 13:41)